Американският гард Дий Браун е отказал да играе за Лукойл Академик в четвъртия мач от финалната серия, разкри спортният директор Тодор Стойков. Лукойл губеше с 1:2 победи, но изравни на 2:2 след успех в Арена Ботевград, а впоследствие спечели серията с 3:2. Браун взе участие в петия мач в Правец снощи.

„За първи път ми се случи такава нелепа ситуация в четвъртия мач и тогава не знаех как да реагирам. Затова предпочитам наши момчета, които да горят в двубоите и рано или късно те ще докажат, че наистина са за този отбор. Да, Дий Браун отказа да играе в четвъртия мач. Игра днес, защото си осъзна грешката много бързо“, разкри Тодор Стойков, изразявайки желанието си Лукойл Академик да изгради силен състав от качествени български баскетболисти.

Тодор Стойков

източник: Lap.bg, Илиан Телкеджиев/Радослав Маринов

„Предпочитам основното ядро да е от силни български играчи, които знаят как се печелят такива битки. Тези млади играчи остават и искаме покрай тях да надграждаме. Казал съм и на момчетата, че за да станеш голям играч, трябва да можеш и да губиш. Надявам се да направим добър състав. Още не се знае в какъв формат ще са евротурнирите този сезон. Има близо месец, докато се разбере кой в какъв турнир ще играе“, коментира Тодор Стойков и добави:

„Сега отстрани положението е по-голямо, защото носиш отговорност, а няма как да вкараш кош от трибуните. Щастлив съм, че титлата е в Лукойл. Преди две години без два дни ми беше пак тук последният мач като играч, а ето, че сега пак тук сме шампиони. За мен е важно, че на моя отговорност дадох шанс на един млад треньор да израсне. Шансът е в младите български треньори.“