Топ новини

Хронология

Въпроси и отговори

 • vamiros
  Моите поздравления, г-н Баталов! Изразената позиция в коментара за ЦСКА е светъл лъч! Истински поздравления от един левскар! Сега ще се обоснова защо.
  Над 95% от феновете на ЦСКА са, както ги наричам аз, "тенекеджии". Това в никакъв случай не искам да се приема за обида, напротив. В това понятие влагам смисъла на английското "глорихънтъри" - искат само титлите и друго не ги интересува. Та заради тези титли, те ще са готови да припознаят Литекс, Лудогорец, Чавдар Етрополе и кой ли още не, само за да се увеличава бройката на трофеите. Това за мен е малоумно. Аз лично разбирам футбола като любов. А да обичаш тенекиите - не върви. Обичаш идеята, обичаш играта. Ето, Вие, като истински фен, а не "тенекеджия", обичате Вашия си отбор, защото е непримирим, защото може да се изправи от всяка позиция и да не преклони глава. Аз поне така го разбирам. И затова уважавам позицията Ви. На мен, като левскар, ще ми липсва автентичният ЦСКА, ще ми липсват истинските дербита, в които можем да се заяждаме и закачаме с истинските фенове на противника, тези, които обичат идеята, а не тенекията. Сега, когато се пръкне новото творение на генните инженери от Ловеч-Микре-Етрополе-Царско село, пак ще има огромен процент припознали го, които ще мислят, че това е ЦСКА, ще му пришиват белезите на този мастодонт, който сега се мъчи в предсмъртната си агония. Но това няма да е той. И ще бъде жалко, защото ще умре чисто спортното съперничество между двата най-обичани отбора в България. Стана дълго това мое послание към Вас... И за да отговаря мнението ми на рубриката Въпроси и отговори, все пак да задам и въпрос - Очаквате ли все пак старият ЦСКА да бъде оздравен? И ако това се случи, в каква ли позиция ще се озоват "тенекеджиите" според Вас?
  Приятен ден и отново искрени поздравления за изразената позиция!
  Здравейте!
  Отговорът ми на вашия въпрос ще е много кратък и болезнен за мен: не мисля. Не очаквам някой да извади свои пари, за да покрие вересиите, които са трупани с години. Вчерашната позиция на Нове Холдинг не ме кара да мисля по друг начин. Всичко е една голяма битка за базите, която ще се води с всички средства (между другото същите тези бази, която "принципната" ни държава даде на едни от най-безпринципните ръководители на ЦСКА). Очевидно някой има интерес от тези противоречия.
  Аз никога не съм имал ЦСКА за дружество (или банкова сметка, какъвто е бил за много футболисти и мениджъри), затова и в коментара си тази дума постоянно е в иронични кавички. Никога не съм ходил на стадиона, за да скандирам името на някой шеф, благодетел, премиер и т.н., а за да подкрепям момчетата на терена. За мен ЦСКА е идея, а поглъщането на други клубове само ще я накърни.
  Все пак всеки е свободен сам да решава (това по отношение на споменатите от вас "глорихънтъри"). Аз самият не упреквам феновете, чиято позиция е различна от моята. Явно имат своите аргументи.
  Поздрави!
 • stotesli
  Здравейте
  Г-н Опренов, чувал ли сте за футболиста и треньор Луиджи Симони? Ако не знаете и той има купа от европейските клубни турнири и е работил в България, след като 3г (а не десетилетия) преди това води Интер с истинския, бразилския Роналдо в състава си.
  Иван Опренов
  Здравейте, господин Сто Тесли,
  Не само съм чувал за футболиста и треньора Джиджи Симони, но дори съм правил интервю с него. Великан! И съм много добре запознат с биографията му, както и с това на кого е бил треньор. И да, въпреки всичките ми симпатии и дълбокото уважение, което изпитвам към него, за мен той не е по-голямо име от Люпко Петрович, това е. Ако Вие мислите по по-различен начин, това си е Ваше право и аз не Ви го оспорвам.
  Колкото до това, кога е дошъл единият в България и кога другият - ами Люпко Петрович дойде у нас за първи път само осем (8) години, не десетилетия, след триумфа със Звезда. Мислите ли, че сега Алекс Фъргюсън, който спечели турнира преди осем години, би дошъл да работи в България?
Виж всички